MUISSA MEDIOISSA
Kolumni: Saaristomeri voitaisiin pelastaa pilkkahinnalla – ratkaisu on kipsikäsittely
nbps; Suomenlahtea rehevöittäviä fosforipäästöjä on viime vuosina onnistuttu vähentämään jopa 60 prosenttia. Tähän on päästy tehostamalla Pietarin jätevesien fosforinpoistoa, uusimalla kaupungin puhdistamoita ja viemäristöä sekä vähentämällä venäläisen lannoitetehtaan päästöjä Laukaanjokeen. Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin?
John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen: ”En arvosta rahaa, joka on yrittämättä tai spekuloiden ansaittu”
John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurmisesta on uskomatonta, että hyväosaiset piilottavat ylijäävää rahaansa, kun sitä voisi käyttää yhteiseen hyvään. – Itse olen perheyrittäjä. En arvosta rahaa, joka on yrittämättä tai spekuloiden ansaittu, hän sanoo. Nurminen on lahjoittanut mielellään Itämeren suojeluun. Hänestä yritysten vastuunkanto on ainakin Suomessa pääsääntöisesti parantunut
70-vuotias: Liikemies Juha Nurmisesta kehittyi palkittu Itämeren suojelija
”Tuo on Golden Hind”, toteaa merenkulkuneuvos Juha Nurminen ja osoittaa kaljuunan pienoismallia työhuoneellaan Pasilassa. ”Sillä englantilainen sir Francis Drake purjehti 1577-1580 maailman ympäri ja yllätti espanjalaisten uudisasutukset Tyynenmeren rannikolla Amerikassa. Tämä yli 90 päivää vanha arkistoartikkeli kuuluu HS Digi-tilaukseen Saat HS Mini -tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta Haluatko lukea koko artikkelin?
Juha Nurminen siirtyi yrittäjästä luonnonsuojelijaksi
Kun Juha Nurminen huomasi Itämeren tekevän kuolemaa silmiensä edessä, hän päätti toimia. Niin yrittäjästä tuli luonnonsuojelija. Ranta on täynnä sinilevää – limaista, inhottavaa nuljua. Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin?
Kartat: Suomalainen karttakeräilijä esittelee upean kokoelmansa – kirja tulossa syksyllä
Pasilassa sijaitsevan Huolintatalon käytävät ovat täynnä maailmankarttoja. Ne ovat osa toista Suomen kahdesta merkittävimmästä karttakokoelmasta. Toinen löytyy Kansalliskirjastosta. Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:
Itämeren suojelussa tarvitaan yhteistyötä
Itämeren hälyttävästä tilasta aidosti huolestuneet ovat viime aikoina kärsineet turhauttavasta lieveilmiöstä. Sen sijaan, että käytäisiin ongelmien kimppuun yhteisenä rintamana, on upottu toimien kohdentamiskiistoihin. Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin?
ITÄMEREN AIKA: Itämeri kuolee ilman nopeita toimia
Sukellusta harrastava Juha Nurminen ei enää näe meren pohjaa, silakoista pitävä Sirpa Pietikäinen ei voi syödä herkkuaan kuin joskus harvoin, Pekka Sauri inhoaa sinilevää, Alexander Stubb ei hyppää enää mereen uimaan, eikä Eppu Nuotio saa saaristossa kalaa entiseen malliin. Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin?
PALKITUT: Juha Nurmiselle vuoden maineteko -tunnustus
Nurminen oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen palkittiin eilen lauantaina vuoden maineteko -tunnustuksella. Sen myönsivät kansainvälisten huippuyliopistojen Alumni-klubit. Juha Nurminen on käynnistänyt hankkeen puhtaamman Itämeren puolesta. Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin?
Mare Balticum – paloja Itämeren historiasta
ANU SEPPÄLÄ Tänä aamuna John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtajalla Juha Nurmisella on vielä noin satakaksikymmentä asiaa muistettavanaan, ennen kuin säätiön järjestämä Itämeren 2000-vuotishistoriasta kertova Mare Balticum -näyttely voidaan avata. Tämä sisältö kuuluu HS Digi -tilaukseen Vaihda HS Mini -tilauksesi helposti HS Digiin Haluatko lukea koko artikkelin?
Merikulttuurin vaalija pelastaa Itämerta
Janne Rantanen, Länsi-Suomi Veneilyä harrastava Juha Nurminen oivalsi 18 suvea sitten tärkeän jutun: turha on yrittää vaalia merikulttuuria, jos meri kuolee. - Karmeinta aikaa oli kesä 1997. Sinilevää oli Suomenlahdella niin paljon, että olisi voinut kävellä Viroon saakka, Nurminen maalailee. Sukellusharrastajana hän oli valokuvannut kuollutta meren pohjaa ja pannut huolestuneena merkille, että tilanne vain pahenee.
Juha Nurminen pähkinänkuoressa
Ylioppilas 1965, Suomalainen Yhteiskoulu. – Useita liikkeenjohdon koulutuksia. Mainos (uutinen jatkuu alla) – John Nurminen Oy: hallituksen jäsen 2008− – Hallituksen puheenjohtaja 1997−2007. – Toimitusjohtaja 1979−90 ja 1993−97. Mainos (uutinen jatkuu alla) – Kustantanut useita kirjoja meritaiteen, merenkulun, tutkimusmatkailun ja tieteen historian alalta. – John Nurminen Logistics Oy: hallituksen puheenjohtaja 2008− – Perhe: Vaimo Marjo, o.s.Toivanen.
John Nurmisen Säätiö tekee maailmankartoista luettavaa
Juha Nurminen, suomalaista merenkulkua ja meriympäristöä vaalivan John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja, seisoo auringossa Haminan raatihuoneen edustalla ja vastailee Itämeren tilaa koskeviin kysymyksiin. Samaan keskusteluun osallistuvat amiraali evp Juhani Kaskeala, Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila, toimittaja Heli Saavalainen ja venäläinen yhteistyökumppani Felix Karmanov.
Meritie – navigoinnin historia
Monet uskovat, että tietokone, ohjelmointi, syntetisaattori, cd-levy ja digitaalinen todellisuus ylipäänsä ovat aikamme keksintöjä. Oikeasti ne keksittiin tai ennakoitiin jo 1800-luvulla. Eikä asialla ollut nörttipoika vaan nuori hehkeä nainen. Kirja kertoo 1800-luvun lahjakkaimman koodarin ja algoritmin tarinan. Teos kutoo sen myös yhteiskunnalliseen ympäristöönsä: Ada Lovelacen eläessä tiede ja teknologia hyppäsivät aivan uudelle tasolle.
Tieto näkyväksi – Visualizing Knowledge
Tieto näkyväksi -seminaarin avaa John Nurmisen säätiön hallituksen puheenjohtaja, merenkulkuneuvos Juha Nurminen. Hänen kiinnostuksensa kohteena on tiedon monipuolinen hyödyntäminen niin yrityselämässä kuin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessakin. Ympäristön tilan ja luonnontieteellisen tutkimuksen havainnollistaminen, julkistaminen ja sen hyödyntäminen on hänen sydäntään lähellä. Mm.
Merenpelastaja hyödyntää suhdeverkot
Juha Nurminen patisti suomalaiset yritykset Itämeren pelastustalkoisiin. Pietarin jälkeen hän käy Puolan jätevesien kimppuun.
Kuusi kuvaa Juha Nurmisen elämästä
Olen ylpeä suloisesta kääpiömerihevosen kuvastani, se on mun baby, virnistää merenkulkuneuvos Juha Nurminen esitellessään harvinaista otostaan. Hän on hurahtanut paitsi sukeltamiseen myös antiikkisiin maailmankarttoihin, joiden etsiminen on ollut joskus kuin Indiana Jonesin seikkailusta. Neljännen polven yrittäjä Juha Nurminen sai kipinän mereen jo lapsena. Juhan mieleen ovat jääneet purjehdukset isän kanssa ja reissut perhevarustamon laivoilla.